Repete příběhu

Zmizel místní hledač pokladů – navíc se na místě, kde byl naposledy spatřen, našly bílé úlomky.
Nepracoval sám, jeho parťák už však jeho zmizení nepomůže objasnit – byl nalezen mrtev. Vše nasvědčuje tomu, že byl zavražděn.
V kalendáři zavražděného byla nalezena data schůzek, ke kterým mělo dojít v noci a ráno.
Díky důmyslné fotopasti bylo zjištěno, že na tajemnou noční schůzku se dostavily postavy v bílých maskách. Bílé masky se v Třešti neobjevily poprvé – již za dávných časů zde fungovalo Společenství, jehož poznávacím znamením byly bílé masky.
Rozhodli jste se tedy, že ranní schůzku navštívíte osobně a tyto osoby jako hlavní podezřelé zatknete.
Pokus o zatčení podezřelých se bohužel nezdařil, proto jste se odebrali do knihovny, abyste načerpali informace o tomto tajemném Společenství.
Podařilo se vám přesvědčit knihovníka, aby s vámi sdílel informace o Společenství. Tajemné postavy v černých pláštích s bílými maskami na obličeji spjaté s hradem Roštejn a jeho majiteli, rodem Gemeinschaftů, jehož poslední potomek, bláznivý hrabě, již několik dekád nevychází ze svého sídla.
Nebyl čas čekat na povolení k prohlídce, takže jste se na hrad dostali přes skalní strž. Vaše mise byla úspěšná, našli jste místo schůzek Společenství a důkazy, které buď vaše domněnky potvrdí či vyvrátí.
Analýza důkazů potvrdila, že Společenství se setkává na hradě.
A co víc, že jejich šéfem je sám tajemný hrabě žijící ve věži. Našel vás. A ukázal vám svoji pravou tvář – modrou tvář, kterou skrýval po maskou. Vypověděl vám svoje úmysly, jak chce získat profit pro svoji farmaceutickou firmu, která jako jediná bude mít protilék na nemoc způsobenou kontaminovanou vodou. Na kontaminaci právě pracuje celé Společenství, a protože při výrobě látky používají stříbro, modrají. Protože jste se již sami nakazili, slíbil vám šéf protilátku, pokud pro něj vykonáte jednu prácičku.
Při odchodu vám však sluha předal obálku, díky které jste se dozvěděli, že neexistuje pouze jeden způsob záchrany – protilátku lze získat na jezeře.
Z bylin nasbíraných na jezeře jste uvařili protilátku.
Bohužel pro vás, protilátka nepůsobí na každého. Představa brzkého odchodu z tohoto světa vám nedala spát.
Ne na každého zafungovala protilátka.
Trocha manuální práce vám opět dala sílu žít. Alespoň chvíli. Která strana je ta vaše?

Nakonec vše dobře dopadlo a dobro zvítězilo nad zlem, díky vám… 😉